Visninger:

Veiledning innlogging i Teams med @kirken.no-ID


NB!: En medarbeider med @kirken.no-ID har ingen e-postboks eller kalender knyttet til denne ID-en. Derfor vil ikke vedkommende få varsler om møteinnkallinger. For å invitere personen til møter bør man sende koblingen til møtet direkte til medarbeiderens e-postadresse, og eventuelt «ringe inn» personen når Teams-møtet begynner (funksjonen i Teams «Be om å bli med i møtet»).


Slik logger du på Teams med din @kirken.no-ID


For å kunne logge på Teams med @kirken.no-ID trenger du et fungerende passord til denne ID-en. Du m også ha Microsoft Authenticator-appen på din mobiltelefon (se punkt 1 og 2 nedenfor).

 1. Er du usikker på passordet til din @kirken.no-ID, kan du bytte dette ved å åpne nettsiden https://passord.kirkepartner.no. Husk at brukernavn er f.eks. ab123@kirken.no. Slik skaffer du nytt passord.   
 2. For å sette opp Microsoft Autenticator-appen må du gå inn på nettsiden https://aka.ms/mfasetup. Dette må ofte gjøres i inkognito/privat vindu (se forklaring under punkt 3). Slik setter du opp Microsoft Authenticator-appen.
 3. Vi anbefaler også å logge inn på Teams via nettleser i inkognito/privat vindu. Guide for å åpne et slikt vindu finner du her.
   
 4. Når du har åpnet et inkognito/privat vindu i nettleseren legger du inn https://teams.microsoft.com for å åpne Teams. Bruk din @kirken.no/@kyrkja.no-ID for å logge på og delta i møter eller kommunisere med andre inne på kirkens felles Teams-område.
 
 1. Her vil du bli møtt med et innloggingsvindu, skriv @kirken.no-IDen din, og trykk «Neste»/«Next».
  Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font, programvare<br><br>Automatisk generert beskrivelse
 
 1. Skriv inn passordet, og trykk log inn.
 
 1. I neste steg vises en tosifret kode på skjermen, som vist i bildet nedenfor. Det vil komme et varsel i Microsoft Authenticator-appen på din mobiltelefon også, der du skal skrive inn koden som vises på nettsiden, og trykke «Ja»/ «Yes».
  Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, Font<br><br>Automatisk generert beskrivelse
 
 1. I nettleseren kan det hende du får denne beskjeden. Trykk da på «Bruk nettprogrammet i stedet». Teams vil åpne seg som en ny fane i nettleseren din.
  Et bilde som inneholder tekst, skjermbilde, klær, person<br><br>Automatisk generert beskrivelse