Hvordan rulle inn en Mac i Kirkens lokale skrivebord

MERK: Det er noen begrensninger ved bruk av Kirkens lokale skrivebord på Mac

1. Public360 vil ikke fungere, da det kun er laget for Windows

2. Printix: Printerdrivere for Mac har begrensede etterbehandlingsfunksjoner (hefter, stifting, hulling etc). Dette er en begrensning i Mac og ikke i Printix

3. Microsoft Publisher er ikke tilgjengelig for Mac.

Informasjon om innrulling

Når din Mac rulles inn i Kirkens lokale skrivebord vil Kirkepartner sette innstillinger, sikkerhetskrav og installere apper knyttet til din brukerprofil. Ønsker du informasjon om hvilke krav som stilles til enheten og informasjon om hva Kirkepartner kan se og gjøre på din enhet, se våre FAQ-sider.

Hvordan installere Intune Company Portal

Company portal må installeres på din Mac før den kan rulles inn i Kirkens lokale skrivebord.
  1. Trykk på denne linken for å laste ned «Intune Company Portal»: https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=853070. Dersom du får meldingen «Do you want to allow downloads on “officecdn.microsoft.com”, trykk Allow

2. Trykk på «CompanyPortal-Installer.pkg» for å starte installasjonen

3. Hvis du får melding om at du må installere Rosetta, trykk Install

4. Godkjenn installasjonen med Touch ID eller passord hvis du blir spurt om dette

5. Installasjon av «Intune Company Portal» starter nå. Trykk Continue

6. Godta «Software Licence Agreement» ved å trykke Continue

7. Trykk Agree

8. Trykk Install

9. Godkjenn installasjon med Touch ID eller passord hvis du blir bedt om dette

10. Hvis du får opp meldingen «Required Data Notice» trykk OK.

11. Installasjonen er vellykket om du ser dette vinduet og du kan trykke Close

12. Installasjonsfilen trengs ikke lenger og du kan velge «Move to bin»

Innrullere Mac

Nå starter selve innrulleringen til Kirkens lokale skrivebord.
  1. Start «Company Portal» fra Launchpad

2. Trykk «Sign in»

3. Logg på med din jobbmail (eks xxxxx@kirken.no) og tilhørende passord. Du må også godkjenne påloggingen med Microsoft Authenticator for å bekrefte din identitet.

4. Trykk Begin

5. Se over hva Kirkepartner kan og ikke kan se, trykk Continue

6. Velg «Download profile»

7. Trykk Install…

8. Trykk Install

9. Skriv inn brukernavnet og passordet du bruker for å logge på din MAC for å godkjenne og trykk Enroll.

10. Får du dette bildet er alt klart og du kan trykke Done.
    Dersom enheten din ikke oppfyller kravene satt av Kirkepartner vil du bli bedt om å gjøre noe med dette før du får full tilgang til organisasjonsdata. Det kan for eksempel være at enheten må oppdateres eller at passordene du har lokalt på enheten er for svake og må oppdateres for å fylle sikkerhetskravene. Følg instruksjoner på skjerm og ta kontakt med Servicedesk om du står fast.

11. Velg den kategorien som passer for din enhet

12. I Company Portal kan du nå se status på dine enheter og installere de appene som er tilgjengelig for din brukerprofil. Office 365 for Mac vil automatisk installeres når enheten rulles inn. Denne pakken inneholder Microsoft OneNote, Microsoft Teams, Microsoft PowerPoint, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, Microsoft Word og OneDrive.

13. Ta en restart av din Mac
  14. Nå er du nesten i mål! Men før du kan gjøre siste steget, trenger vi i Kirkepartner å gjøre en liten manuell jobb.
    NB:  Du vil derfor få tilsendt siste steg på mail så fort vi har gjort vår del. Vent på denne før du går over til veiledningens del 2.

KA-01135  · Selvbetjening for Kirkepartner (powerappsportals.com)