Bruk Microsoft Word til å redigere PDF-filer

Visste du at du enkelt kan bruke Microsoft Word til å redigere PDF-filer? Selv om det kanskje ikke er like avansert som dedikerte PDF-verktøy som Adobe Acrobat, tilbyr Word muligheter for enkel redigering av PDF-dokumenter. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du åpner, redigerer, og lagrer PDF-filer i Word, samt hvilke begrensninger du bør være oppmerksom på.

Slik åpner du PDF-filer i Word

1. Start Microsoft Word.
  2. Klikk på Åpne fra menyen.
  3. Velg Bla gjennom for å finne filen.
  4. I dialogboksen, naviger til plasseringen av PDF-filen, og endre filtypen fra 'Alle filer (.)' til 'PDF filer (*.pdf)'.
  5. Klikk på PDF-filen og trykk Åpne.

Lagring av PDF-filer i Word

Når du har fullført redigeringen av PDF-filen, kan du enkelt lagre den som en PDF igjen:

1. Klikk på Fil i menyen, og velg Lagre som.
  2. I dialogboksen velger du filtype PDF.
  3. Naviger til ønsket mappe der filen skal lagres.
  4. Klikk på Lagre.

Begrensninger ved konvertering av PDF til Word

Når du konverterer PDF-filer til Word-format, kan enkelte elementer medføre problemer under konverteringsprosessen. Hvis PDF-filen inneholder noen av de følgende elementene, kan det være lurt å vurdere et dedikert PDF-redigeringsverktøy i stedet:

• Tabeller med komplekse celleavstander
  • Sidestørrelser, sidefarger eller kantlinjer
  • Spor endringer-funksjoner
  • Rammer
  • Fotnoter som går over flere sider
  • Sluttnoter
  • Lyd, video eller interaktive PDF-elementer
  • PDF-bokmerker
  • PDF-koder
  • PDF-kommentarer
  • Teksteffekter som glød eller skygge

Disse elementene kan ikke alltid konverteres nøyaktig, noe som kan føre til at dokumentet ser annerledes ut enn forventet.