Deler du informasjon uten å vite det?

Vi anbefaler å kun opprette private Teams-rom og SharePoint-områder. Oppretter du offentlige Teams-rom vil alle som er på Den norske kirkes felles Microsoft 365-område kunne bli med i Teams-rommet uten at du vet det, og se innholdet som er der.
I Microsoft 365 betyr “organisasjonen” alle ansatte i Den norske kirke, ikke bare ansatte i det enkelte fellesråd, sokn eller bispedømme.

Slik gjør du et offentlig Teams-rom om til et privat Teams-rom:

NB! Du må være en eier av det aktuelle Teams-rommet for å kunne endre det fra offentlig til privat.
Trinn 1: Gå inn i Teams, finn Teams-rommet som du vil gjøre privat og trykk på de tre prikkene ved siden av teamnavnet. Velg «Rediger team»:

Trinn 2: Under «Personvern»: Sett Teams-rommet Privat. Husk å trykke «Fullført» for å lagre endringen.

Slik gjør du et offentlig SharePoint-område privat:

NB! Du må være en eier av det aktuelle området for å kunne endre det fra offentlig til privat.

Trinn 1: Gå til nettsiden office.com og åpne det aktuelle SharePoint-området. På denne siden ser du enkelt om teamet er privat eller offentlig).
Trinn 2: Trykk på Innstillinger (tannhjul-symbolet) øverst til høyre.

Trinn 3: Velg «Nettstedsinformasjon» (noen ganger heter det «Områdeinformasjon»).

Trinn 4: Bla ned til Personverninnstillinger -> Velg Privat (bare medlemmer har til gang). Husk å Lagre endinger.