Her finner man IdWeb: https://idweb.kirkepartner.no (Ligger også på startmenyen)

NB: Visning inne i selve IDweb (spesielt venstre kolonne) kan variere etter hva slags rolle/rettigheter man har i selve IdWeb, bildet under viser hvordan det ser ut for en vanlig bruker (uten ekstra rettigheter eller roller).

Mine tilganger:
Ved å klikke på «Mine tilganger» ser man hva man allerede har tilgang til.

Behandle tilganger:
Alle brukere kan «søke» om tilganger i alle tilgjengelige grupper, men det er opp til eieren av gruppen å godkjenne dette.

NB: Gjennom medlemskap i gruppen får man ikonet på skrivebordet (blant appene). Husk at man i noen tilfeller (fagapplikasjoner som Kardinal eller Medarbeideren) også må ha bruker i selve programmet for å komme inn i programmet. For å få bruker til programmet, kontakt lokal «fagansvarlig».

Alle tilganger finnes under «Behandle tilganger», og man ser kun tilganger knyttet til egen organisasjon eller felles for alle.

For å søke etter nye tilganger, klikk på «Behandle tilganger». Det er mulig å begrense søket til type tilgangsgruppe oppe til høyre (se pil i bildet over).

Hvordan søke om tilgang til fagapplikasjoner.

1. Gå til «Behandle tilganger»
2. Velg «Alle tilgjengelige applikasjonsgrupper» eller «Alle tilgjengelige grupper» i søkefeltet opp til høyre:

3. Søk etter programmets navn. Bruk % for å søke etter deler av navnet.
Eksempel: Skal du finne «Labora Medarbeideren», skriv «%medarbeider». Ved å skrive %Labora%» får man opp alle Labora-produkter man kan søke om medlemskap i:

4. Når du har funnet programmet du ønsker, klikker du i boksen til venstre for navnet på det og deretter «Bli med». Det blir da sendt en forespørsel til eier av denne gruppen. Så snart vedkommende har godkjent «søknaden» vil du få programmet neste gang du logger på (minimum 15 minutter etter eier har godkjent).