Denne veiledningen gjelder for Windows-maskiner som er registrert som autopilot. Den kan enten være:
  • Nyinnkjøpt via Dnk rammeavtale med Atea (Kirkepartneravtalen) og med autopilot
  • Tidligere kjøpt maskin med autopilot som har blitt resatt

Steg for å innrullere maskinen

Disse stegene registrerer maskinen din i Kirkepartner sine systemer slik at du får de applikasjonene og innstillingene du skal ha.

1. Start maskinen
  2. Noen versjoner av Windows 10 kommer med flere alternativer for språkoppsett til operativsystemet. Dette påvirker språket i menyen, innstillingene, informasjonspanelet og standardvalget på tastaturet. Denne brukerveiledningen er basert på norsk språkoppsett. Dersom du får spørsmål om språk under første oppstart, velg det som passer deg best.
  3. Neste valg setter innstillinger for formateringen av bl.a. tid, dato, valuta m.m. Vi anbefaler å velge Norge og trykk deretter Ja

Graphical user interface<br><br>Description automatically generated

1. Under valg av tastaturoppsett, velger du det som passer deg best. Dette påvirker ikke menytekst eller andre innstillinger. Du vil senere få valg om å legge til flere språkalternativ, dersom du har behov for dette.

Velg ditt primærvalg (Norsk i dette eksempelet) og deretter Ja.

Graphical user interface, application<br><br>Description automatically generated

1. I neste skjermbilde kan du velge å legge til flere tastaturalternativer.
    Velg Hopp over eller legg til et annet tastaturoppsett dersom du ønsker tastaturoppsett for flere språk.

Graphical user interface<br><br>Description automatically generated
  1. Maskinen er avhengig av å være tilkoblet Internett for å fullføre innrulleringen. Dersom du ikke er tilkoblet, vil du få valg om hvordan du skal koble deg til i neste steg. Har du flere alternativer, som for eksempel både fysisk kabel og tråløst, velger du det som passer best.  Trykk Neste.

Graphical user interface, application<br><br>Description automatically generated

1. Når maskinen din er koblet til internett vil du få en velkomstskjerm, Logg på med din jobbkonto xxxxx@kirken.no* og trykk Neste

1. Skriv inn passordet tilknyttet din jobbkonto og trykk Neste

Graphical user interface, website<br><br>Description automatically generated

1. Du må nå bekrefte at det er du som prøver å registrere denne Windows-enheten ved å godkjenne tilkoblingen i Microsoft Authenticator-appen på telefonen. Når du har gjort dette, trykk Neste

Graphical user interface, application<br><br>Description automatically generated

1. Maskinen din klargjøres, dette kan ta litt tid. Maskinen hopper automatisk videre til neste steg når konfigurasjon er ferdig

Graphical user interface, application<br><br>Description automatically generated

*man logger på med sin e-postadresse så har man noe annet enn @kirken.no, er det dette som gjelder. (f.eks. @kyrkja.no, @kirkepartner.no, @nidarosdommen @basecamp-sotra.no)

Sette opp Windows Hello

I installasjonsprosessen blir du bedt om å konfigurere Windows Hello. Dette steget kan komme på ulike steder og varierer fra maskin til maskin. Windows Hello lar deg logge på maskinen din med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning hvis det er tilgjengelig på din maskin. Du må også konfigurere en 6-sifret PIN-kode som kan brukes ved innlogging istedenfor passord. Du kan velge å hoppe over fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenningsoppsett, men du må sette en pin for å få en godkjent Windows-enhet.
  1. Velg det alternativet du ønsker og trykk Konfigurer. Følg instruksjoner på skjermen til du har satt opp ønsket påloggingsmetode.
                  Graphical user interface, application<br><br>Description automatically generated

1. Du blir nå bedt om å opprette en PIN-kode, denne kan du bruke for å logge deg på istedenfor passord. Trykk Neste. Du må nå bekrefte at det er du som oppretter PIN-kode ved å godkjenne forespørselen i Microsoft Authenticator-appen på telefonen din. Fyll så inn 6-sifret PIN-kode i neste vindu, det er viktig at du husker denne koden.

Graphical user interface, application<br><br>Description automatically generated

1. Når du kommer til bildet Alt er klart trykker du OK og oppsett av Windows Hello er ferdig. Se nøye etter om du blir bedt om PIN-kode eller passord neste gang du kommer til innloggingsbildet. Kanskje kommer du rett inn ved hjelp av ansiktsgjenkjenning eller PIN-kode?

Slik kan du administrere og se status på din maskin

Et program som heter Firmaportal blir automatisk installert på maskinen din. Dette programmet kan du bruke for å se status på dine data-enheter og programmer.
  1. Søk på Firmaportalen i søkefeltet. Dersom du ikke har fått programmet er ikke maskinen din ferdig med oppsett og du må vente litt til… Ta gjerne en restart av maskinen om det tar lang tid og sjekk igjen om litt.
                  Graphical user interface, text, application<br><br>Description automatically generated

1. Første gang du starter Firmaportal må du velge kategori for Windows-enheten og velg Fullført

Graphical user interface, text, application<br><br>Description automatically generated

1. Under Hjem kan du se data-enhetene som er registrert på din brukerkonto og statusen på disse
                    Graphical user interface, application<br><br>Description automatically generated

1. Hvis du trykker på data-enheten din kan du se detaljert status. Kirkepartner stiller noen krav til sikkerhet som må oppfylles før maskinen din får full tilgang til alle firmaressurser. Etter oppsett kan det ta noen dager før alle innstillinger er synkronisert og satt opp riktig.
Dersom data-enheten din ikke oppfyller kravene etter innrullering kan du selv prøve å løse de utfordringene det varsles om eller kontakte Servicedesk. Dersom du mottar en e-post om at data-enheten din ikke lenger er sikker ligger det en lenke til informasjon om hvordan du kan løse de ulike utfordringene.
Dersom du har gjort endringer på maskinen for å oppfylle kravene til sikkerhet, kan det ta noe tid før data-enheten tar kontakt med tjenestene og blir oppdatert. Det er mulig å fremskynde godkjenningsprosessen ved å trykke på “Kontroller tilgang”.

Graphical user interface, application<br><br>Description automatically generated

1. Under Apper vil du ette hvert se de programmene som blir tilgjengeliggjort til Kirkens lokale skrivebord.

Graphical user interface, application<br><br>Description automatically generated

1. Under Nedlastinger og oppdateringer kan du se hvilke programmer som er installert av Kirkepartner.

Graphical user interface, application<br><br>Description automatically generated

1. Under Hjelp & støtte finner du kontaktinformasjon til Kirkepartner

Graphical user interface, application, Word<br><br>Description automatically generated