Standard for Kirkepartner Skrivebord er at Teams starter automatisk hver gang man logger på.

Men det er best å bruke Teams utenfor plattformen til møter, fordi lyd-/bildekvaliteten er bedre på lokal maskin.
For de som ikke ønsker å ha Teams både innenfor og utenfor plattformen, er det mulig å deaktivere den automatiske oppstarten på plattformen, slik:

1. Gå til Idweb - du finner den på startmenyen inne på plattformen, eller bruk denne linken https://idweb.kirkepartner.no/IdentityManagement/default.aspx (inne på plattformen).

2. Finn «Behandle tilganger» i venstre kolonne og søk etter Teams oppe til høyre, slik:

3. Sett hake foran «Deaktiver Teams Autostart» og klikk på «Bli med»

4. Klikk «Send inn»

5. Klikk OK

6. Neste gang du logger på plattformen vil Teams ikke starte, men den ligger fortsatt på Startmenyen og kan startes manuelt ved behov.

7. Angrer du deg må du gjøre det samme igjen, men da velge ikonet “Forlat” i stedet.

Merk:
Dersom du etter en tid ikke får innkalt til Teams møter fra Outlook (ikonet for «Teams møte» er borte i Outlook, eller du får feilmelding når du klikker på det) vil dette løses ved å starte Teams en gang fra Startmenyen.