Følgende minimumskrav er satt til eksisterende PCer for å kunne rulles inn i Kirkens lokale skrivebord:

Windows versjonWindows 10 eller 11 Enterprise, Pro eller Education. Versjonens nummer eksempel «21H1», kan ikke være «End of service». For å sjekke om din versjon er «End of service» eller ikke, se følgende lenke: https://docs.microsoft.com/nb-no/windows/release-health/release-information
Systemtype64-bit*
RAMMinimum 8GB
TPM(Trusted Platform Module)Må ha TPM 2.0
LagringsplassMinimum 200 GB
SkjermoppløsningMinimum 1280 x 800

NB: Har pc'en Windows Home kan alle enheter i DnK bestille oppgradering til Windows Pro fra https://techsoup.no (som ideel organisasjon). Prisen er vesentlig lavere enn å kjøpe fra andre aktører.
Velg Windows Pro Full Operating system - uten N (den med N har noen begrensninger i ft. mediaavspiller og et par andre ting)

*Det er mulig å rulle inn 32-Bit og ARM maskiner. Men vi kan ikke bekrefte at alle apper vil være støttet/fungere optimalt, og vi vil derfor ikke anbefale dette.

1. Sjekk at du har riktig versjon av Windows:
    1. Åpne startmenyen og skriv inn «om PC-en» og klikk deretter på Enter:

2. Se hva som står under «Windows Spesifikasjoner»:

For å være kompatibel må versjonen være Windows 10 eller 11 Enterprise, Pro eller Education. Versjonens nummer eksempel «21H1», kan ikke være «End of service». Får sjekke om din versjon er «End of service» eller ikke, se følgende lenke: https://docs.microsoft.com/nb-no/windows/release-health/release-information

2. Sjekk om du har 64-bit systemtype:
    1. Under «Om PC-en», sjekk at det står "64-biters operativsystem" på punktet «Systemtype»:

3. Sjekk om du har minimum 8GB RAM:
    1. Under «Om PC-en», sjekk at det står 8 GB eller mer på punktet «Installert RAM»:
      Det er det som står foran parentesen du skal sjekke

4. Sjekk at din maskin har TPM (Trusted Platform Module):
    1. Åpne startmenyen og skriv inn «kjør» og klikk deretter Enter:

1. I feltet for «Åpne:» skriv inn «tpm.msc» og klikk deretter på «OK»:

2. Se at det står følgende status: «TPMen er klar til bruk» og at det står 2.0 på "Spesifikasjonsversjon"

5. Sjekk at du har nok lagringsplass på din maskin:
    1. Åpne «Filutforsker»:

2. Under «Denne PCen» i trestrukturen, sjekk at det på din (C:)-disk er på minimum 200 GB:

6. Sjekk at din skjermoppløsning er minimum 1280 x 800:
    1. Høyreklikk på et tilfeldig sted på ditt skrivebord og velg «Skjerminnstillinger»:

2. Sjekk at det står 1280 x 800 eller mer i feltet «Skjermoppløsning»:

Hvordan rulle inn en eksisterende PC med Windows 10: https://kirkepartner.powerappsportals.com/knowledgebase/article/KA-01041/nb-no