Visninger:

Denne guiden gjelder for Windows-maskiner som ikke har vært pålogget tidligere og som enten er:

 • Nyinnkjøpt (ikke autopilot)
 • Resatt til fabrikkinnstillinger
 • Reinstallert med nytt operativsystem

Ønsker du mere informasjon om hva Kirkepartner kan se og gjøre på din Windows-enhet klikk her
 

Steg for å innrullere maskinen

Disse stegene registrerer maskinen din i Kirkepartner sine systemer slik at du får de applikasjonene og innstillingene du skal ha.
 1. Start maskinen
 2. Noen versjoner av Windows 10 kommer med flere alternativer for språkoppsett til operativsystemet. Dette påvirker språket i menyen, innstillingene, informasjonspanelet og standardvalget på tastaturet. Denne brukerveiledningen er basert på norsk språkoppsett. Dersom du får spørsmål om språk under første oppstart, velg det som passer deg best.
 3. Neste valg setter innstillinger for formateringen av bl.a. tid, dato, valuta m.m. Vi anbefaler å velge Norge og trykk deretter Ja   
 4. Under valg av tastatur oppsett, velger du det som passer deg best. Dette påvirker ikke menytekst eller andre innstillinger. Du vil senere få valg om å legge til flere språkalternativ, dersom du har behov for dette.
  Velg ditt primærvalg (Norsk i dette eksempelet) og deretter Ja.
   
 5. I neste skjermbilde kan du velge å legge til flere tastaturalternativer.
  Velg Hopp over eller legg til et annet tastaturoppsett dersom du ønsker tastaturoppsett for flere språk.   
 6. Maskinen er avhengig av å være tilkoblet Internett for å fullføre innrulleringen. Dersom du ikke er tilkoblet, vil du få valg om hvordan du skal koble deg til i neste steg. Har du flere alternativer, som for eksempel både fysisk kabel og tråløst, velger du det som passer best.  Trykk Neste.   
 7. For å innrullere til Kirkens lokale skrivebord, velger du Konfigurer for en organisasjon og trykk Neste   
 8. Godta lisensavtale for Windows 10 hvis du blir spurt om det
   
 9. Logg på med din jobbkonto xxxxx@kirken.no og trykk Neste   
 10. Skriv inn passordet tilknyttet din jobbkonto og trykk Neste   
 11. Du må nå bekrefte at det er du som prøver å registrere denne Windows-enheten ved å godkjenne tilkoblingen i Microsoft Authenticator-appen på telefonen. Når du har gjort dette, trykk Neste


   
 12. Maskinen din klargjøres, dette kan ta litt tid. Maskinen hopper automatisk videre til neste steg når konfigurasjon er ferdig
  På de neste punktene under oppsettet (steg 13 – 19) kan du som bruker selv velge hvilke innstillinger du setter. Dette er funksjoner i Windows 10 som ønsker å benytte ikke-identifiserbare data om deg og ditt bruk for å tilpasse og muligens forbedre din opplevelse av installasjonen. Generelt anbefaler Kirkepartner at du gjør opp din egen mening om hva som er viktig for deg. En restriktiv tilnærming til hva du ønsker å dele med Microsoft og deres partnere, eller en mer automatisk og tilpasset opplevelse i applikasjonene som blir levert.
  Disse valgene vil kunne påvirke hvilken reklame du ser, hvilke nyheter du får servert og hvor mye feilhåndteringsinformasjon som automatisk sendes til Microsoft.

   
 13. Trykk det valget du ønsker og Godta   
 14. Trykk det valget du ønsker og velg Godta   
 15. Trykk det valget du ønsker og velg Godta   
 16. Trykk det valget du ønsker og velg Godta   
 17. Trykk det valget du ønsker og velg Godta   
 18. Trykk det valget du ønsker og velg Godta   
 19. Trykk det valget du ønsker og velg Godta   
 20. Noen versjoner av Windows muliggjør synkronisering av dine profil innstillinger (som søkehistorikk, snarveier m.m.) på tvers av alle data-enhetene du logger inn med samme bruker på. Dersom du ønsker det, vil disse dataene bli lagret under din bruker i Microsoft sin skytjeneste. Velg Ja eller Nei.   
 21. På noen maskiner kan det være noen ekstra steg som gjenstår. Bildene og teksten som vises kan variere fra leverandør til leverandør. Også disse er valgfrie. Kirkepartner gjør oppmerksom på at persondata som registreres i disse stegene blir delt med maskinleverandøren, og ikke Kirkepartner eller Microsoft.
  Gjør dine valg og fullfør disse til du kommer til innloggingsbildet eller til du blir automatisk logget inn. Her viser vi et eksempel fra en mulig leverandør. Vi gjør oppmerksom på at valgene kan være veldig ulike fra Windows-enhet til Windows-enhet, og at å fylle ut denne informasjonen ikke er relevant for Kirkepartner sitt oppsett av Kirkens lokale skrivebord
  I første bilde KAN du legge inn kontaktinformasjon.
  I det neste bilde kan man velge hvilke av tjenestene maskinleverandørene du ønsker å dele data med. Vi gjør oppmerksom på at antivirus software som McAfee og Norton må avinstalleres på et senere tidspunkt under innrulleringen likevel.   
 22. På noen maskiner kommer du nå til innloggingsbildet og kan logge på med din jobbkonto og tilhørende passord.   

Sette opp Windows Hello

I installasjonsprosessen blir du bedt om å konfigurere Windows Hello. Dette steget kan komme på ulike steder og varierer fra maskin til maskin. Windows Hello lar deg logge på maskinen din fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning hvis det er tilgjengelig på din maskin. Du må også konfigurere en 6-sifret PIN-kode som kan brukes ved innlogging istedenfor passord.
Du kan velge å hoppe over fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning oppsett, men du må sette en pin for å få en godkjent Windows-enhet.
 1. Velg det alternativet du ønsker og trykk Konfigurer. Følg instruksjoner på skjermen til du har satt opp ønsket påloggingsmetode.   
 2. Du blir nå bedt om å opprette en PIN-kode, denne kan du bruke for å logge deg på istedenfor passord. Trykk Neste. Du må nå bekrefte at det er du som oppretter PIN-kode ved å godkjenne forespørselen i Microsoft Authenticator-appen på telefonen din. Fyll så inn 6-sifret PIN-kode i neste vindu, det er viktig at du husker denne koden.   
 3. Når du kommer til bildet Alt er klart trykker du OK og oppsett av Windows Hello er ferdig. Se nøye etter om du blir bedt om PIN-kode eller passord neste gang du kommer til innloggingsbildet. Kanskje kommer du rett inn ved hjelp av ansiktsgjenkjenning eller PIN-kode?

   

Steg for videre oppsett

Kirkepartner vil nå installere programmer automatisk på din maskin. Noen programmer som følger med maskinen din kan skape konflikter med våre innstillinger. Vi ønsker at du avinstallerer dem ved å følge disse stegene. Her kan servicedesk bistå hvis du ønsker.
 1. Høyreklikk på Startmenyen og velg Apper og funksjoner øverst   
 2. Avinstaller alle versjoner av programmene listet under ved å trykke på programmet og velge Avinstaller. Følg instruksjonene på skjermen. Ved avinstallasjon av antivirusprogrammer som følger med maskinen kan du ignorere alle advarsler knyttet til sikkerhet. Kirkepartner vil automatisk sette innstillinger for å ivareta dette. Her er de vi ønsker du skal fjerne:
  1. Antivirusprogrammer:
   1. Norton
   2. McAfee​​​​​
   3. AVG
   4. Avira
   5. Panda Endpoint protection
 3. Oppsett av maskinene din skjer nå i bakgrunnen og programmer tildelt deg vil automatisk installeres. Denne prosessen kan ta litt tid og vi ber deg om å være tålmodig. Du kan fortsette å bruke maskinen din mens du venter.
 4. Du må restarte maskinen når avinstallasjonen er ferdig for å få de rette innstillingene implementert.
   

Slik kan du administrere og se status på din maskin

Et program som heter Firmaportal blir automatisk installert på maskinen din. Dette programmet kan du bruke for å se stauts på dine data-enheter og programmer.
 1. Søk på Firmaportalen i søkefeltet. Dersom du ikke har fått programmet er ikke maskinen din ferdig med oppsett og du må vente litt til… Ta gjerne en restart av maskinen om det tar lang tid og sjekk igjen om litt.   
 2. Første gang du starter Firmaportal må du velge kategori for Windows-enheten og velg Fullført   
 3. Under Hjem kan du se data-enhetene som er registrert på din brukerkonto og statusen på disse   
 4. Hvis du trykker på data-enheten din kan du se detaljert status. Kirkepartner stiller noen krav til sikkerhet som må oppfylles før maskinen din får full tilgang til alle firmaressurser. Etter oppsett kan det ta noen dager før alle innstillinger er synkronisert og satt opp riktig.

  Dersom data-enheten din ikke oppfyller kravene etter innrullering kan du selv prøve å løse de utfordringene det varsles om eller kontakte Servicedesk Dersom du mottar en e-post om at data-enheten din ikke lenger er sikker ligger det en lenke til informasjon om hvordan du kan løse de ulike utfordringene.

  Dersom du har gjort endringer på maskinen for å oppfylle kravene til sikkerhet, kan det ta noe tid før data-enheten tar kontakt med tjenestene og blir oppdatert. Det er mulig å fremskynde godkjenningsprosessen ved å trykke på “Kontroller tilgang”.   
 5. Under Apper vil du ette hvert se de programmene som blir tilgjengeliggjort til Kirkens lokale skrivebord.   
 6. Under Nedlastinger og oppdateringer kan du se hvilke programmer som er installert av Kirkepartner.   
 7. Under Hjelp & støtte finner du kontaktinformasjon til Kirkepartner