For at den enkelte bruker skal kunne ta i bruk Kirkens lokale skrivbord må virksomheten ha gjort avtale på Kirkens lokale skrivebord, og den enkelte bruker må ha blitt satt opp for Kirkens lokale skrivebord. Dette skjer som en del av prosessen etter gjennomført bestilling.

Sjekk om din PC kan få Kirkens lokale skrivbord: https://kirkepartner.powerappsportals.com/knowledgebase/article/KA-01079/nb-no

Informasjon om innrullering

Når maskinen din rulles inn i Kirkens lokale skrivebord vil Kirkepartner sette innstillinger og installere programmer tilknyttet din brukerprofil. Dette innebærer at det opprettes en ny profil (xxxxx@kirken.no*) på din maskin. Alle brukerrelaterte innstillinger som skjerminnstillinger, bakgrunnsbilder, snarveier, signatur i e-post etc må settes opp på nytt. Kirkepartner sine krav til passord vil gjelde for alle brukerkontoer du har på maskinen. Du kan derfor bli bedt om å endre passord på alle lokale kontoer etter innrullering dersom de ikke er i henhold til Kirkepartner sine krav. Dokumenter du har lagret på dine lokale kontoer må manuelt flyttes over på ny profil.

Ønsker du mere informasjon om hva Kirkepartner kan se og gjøre på din Windows-enhet klikk her

*Du logger på med sin e-postadresse, så hvis du har noe annet enn @kirken.no er det dette som gjelder. (f.eks. @kyrkja.no, @kirkepartner.no, @nidarosdommen @basecamp-sotra.no)

Forberedelser før innrullering

Før du starter innrullering av din maskin i Kirkens lokale skrivebord må du gjøre noen forberedelser.

Passord

Kirkens lokal skrivebord stiller en del sikkerhetskrav til passordet på Windows-enheten. For å unngå noen mulige misforståelser og kjente utfordringer, er det lurt å bytte passord på din Windows-enhet FØR du starter innrulleringen. Passordet kan byttes på flere måter. EN måte er å trykke ned tastene CTRL+ALT+DEL samtidig og følge veiviseren. Har du ikke passord fra før, må du la feltet for Gammelt passord stå tomt.

Passordkravene er som følger:

• Minimum 6 tegn
  • Tall og bokstaver
  • Ikke enkle passord for eksempel 123456

Applikasjoner

Kirkepartner installerer automatisk programmer og setter innstillinger på din maskin når den bli innrullert. Noen programmer som allerede er installert på maskinen din kan skape konflikter med oppsettet du får fra Kirkepartner. Vi ønsker at du avinstallerer disse ved å følge stegene nedenfor.  Her kan servicedesk bistå hvis du ønsker.

• Høyreklikk på Startmenyen og velg Apper og funksjoner øverst

• Avinstaller alle versjoner av programmene listet under ved å trykke på programmet og velge Avinstaller. Følg instruksjonene på skjermen. Ved avinstallasjon av antivirusprogrammer kan du ignorere alle advarsler knyttet til sikkerhet. Kirkepartner vil automatisk sette innstillinger for å ivareta dette. Her er de programmene vi ønsker du skal fjerne:
    • Office
    • VMware Horizon Client
    • TeamViewer
    • Antivirusprogrammer:
      • Norton
      • McAfee
      • AVG
      • Avast
      • Andre antivirusprogrammer.

Filer og dokumenter

I innrullering blir det opprettet en ny profil på maskinen din, xxxxx@kirken.no. Det er denne du skal jobbe fra videre og eventuelle dokumenter du vil ha med deg må du kopiere ut. Du kan f.eks benytte en minnepenn, ekstern harddisk eller OneDrive. Ta kontakt med Servicedesk om du trenger bistand.

Steg for å innrullere maskinen

Disse stegene registrerer maskinen din i Kirkepartner sine systemer slik at du får de applikasjonene og innstillingene tilknyttet din brukerkonto.

• Trykk på Startmenyen og velg tannhjulet Innstillinger

• Trykk på Kontoer

• Velg Logg på jobb eller skoleLigger det kontoer der fra før markerer du kontoene og trykker Koble fra.

• Det skal nå se slik ut. Trykk Koble til

• Velg det nest nederste valget (uten å fylle ut e-postadressen i feltet) à Koble denne enheten til Microsoft Entra ID. NB! Her er det viktig at du velger riktig!

• Skriv inn passordet ditt og trykk Logg på

• Du må nå bekrefte at det er du som prøver å logge deg på kontoen ved å åpne Microsoft Authenticator-appen og godkjenne forespørselen

• Verifiser at det er riktig informasjon som vises i dette bildet og trykk Koble til

• Nå er maskinen din ferdig rullet inn og du må logge på maskinen med din jobbkonto, xxxxx@kirken.no. Trykk Ferdig og se neste punkt.

• Høyreklikk på startmenyen og Start på nytt

• Velg Annen bruker

• Skriv inn jobbkontoen din og tilhørende passord

• Windows-enheten din konfigureres, dette kan ta litt tidProgrammer og innstillinger tilknyttet din konto installeres nå automatisk.

• Maskinen din er nå klar til bruk. Ta kontakt med Servicedesk om du ønsker bistand til oppsett av innstillinger, flytting av filer etc.

Sette opp Windows Hello

I løpet av konfigurasjonsprosessen blir du bedt om å sette opp Windows Hello. Nøyaktig hvor dette steget kommer kan variere fra maskin til maskin. Windows Hello lar deg logge på maskinen din med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning hvis det er tilgjengelig på din maskin. Fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning er frivillig, men du må også konfigurere en 6-sifret PIN-kode som kan brukes ved innlogging istedenfor passord.

• Velg det alternativet du ønsker og trykk Konfigurer. Følg instruksjoner på skjermen til du har satt opp ønsket påloggingsmetode.

• Du blir nå bedt om å opprette en PIN-kode, denne kan du bruke for å logge deg på istedenfor passord. Trykk Neste. Du må nå bekrefte at det er du som oppretter PIN-kode ved å godkjenne forespørselen i Microsoft Authenticator-appen på telefonen din. Fyll så inn 6-sifret PIN-kode i neste vindu, det er viktig at du husker denne koden.

• Når du kommer til bildet Alt er klart trykker du OK og oppsett av Windows Hello er ferdig. Se nøye etter om du blir bedt om PIN-kode eller passord neste gang du kommer til innloggingsbildet. Kanskje kommer du rett inn ved hjelp av ansiktsgjenkjenning eller PIN-kode?

Slik kan du administrere og se status på din maskin

Et program som heter Firmaportal blir automatisk installert på maskinen din. Dette programmet kan du bruke for å se stauts på dine data-enheter og programmer.

• Søk på Firmaportalen i søkefeltet. Dersom du ikke har fått programmet er ikke maskinen din ferdig med oppsett og du må vente litt til… Ta gjerne en restart av maskinen om det tar lang tid og sjekk igjen om litt.

• Første gang du starter Firmaportal må du velge kategori for Windows-enheten og velg Fullført

• Under Hjem kan du se data-enhetene som er registrert på din brukerkonto og statusen på disse

• Hvis du trykker på data-enheten din kan du se detaljert status. Kirkepartner stiller noen krav til sikkerhet som må oppfylles før maskinen din får full tilgang til alle firmaressurser. Etter oppsett kan det ta noen dager før alle innstillinger er synkronisert og satt opp riktig.

Dersom data-enheten din ikke oppfyller kravene etter innrullering kan du selv prøve å løse de utfordringene det varsles om eller kontakte Servicedesk. Dersom du mottar en e-post om at data-enheten din ikke lenger er sikker ligger det en lenke til informasjon om hvordan du kan løse de ulike utfordringene.

Dersom du har gjort endringer på maskinen for å oppfylle kravene til sikkerhet, kan det ta noe tid før data-enheten tar kontakt med tjenestene og blir oppdatert. Det er mulig å fremskynde godkjenningsprosessen ved å trykke på “Kontroller tilgang”.

• Under Apper vil du ette hvert se de programmene som blir tilgjengeliggjort til Kirkens lokale skrivebord.

• Under Nedlastinger og oppdateringer kan du se hvilke programmer som er installert av Kirkepartner.

• Under Hjelp & støtte finner du kontaktinformasjon til Kirkepartner